Martin Doorly stiftede rom mærket Doorlys i de tidlige 1920-ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.
Destilleriet hvor Doorleys blandes og lagres er Foursquare på Barbados - omkring 350 år gammel, og de ældste optegnelser antyder at den særlige rom-vin-mølle tilknyttet molasse fabrikken har været i produktion siden 1730. Destilleriet blev total renoveret i 1995, og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi. Samtidig er romproduktionen på stedet blevet erklæret 100% miljø rigtig.
I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonnekedel samt lagringen, sikrer en naturlig sødme og en fyldig smag.
Rum er blevet produceret på øen Barbados i mere end 300 år, men det var først fra 1906, hvor Rum Duty Act blev vedtaget, at industrien udviklede sig, til det vi kender i dag. Før destilleredes der på plantagerne, men den nye lov betød, at destillerierne skulle have en licens, for at kunne sælge sin bulk-rom. Mange handlere i Bridgetown, inklusive Martin Doorly & Co blev tappere, og væksten begyndte. Martin Doorly udviklede sig til Doorlys Macaw Rum og blev den første flaske-rom, der eksporteredes fra øen.
Doorlys 12 år Fine Old Barbados Rum er lagret fuldt ud i 12 år, og den er som det øvrige rom fra Foursquare en blanding af pot still rom (ca. 10%) og kolonnedestilleret rom (ca. 90%).
Denne nye version har hævet alkoholprocenten fra 40 til 43%.
Dette har bl.a. i denne 12 årige Rom, medført mere tørrede frugter i smagen, end man kender fra den gamle.
Richard Seale kommenterer: "43% is the standard in Barbados. When we first came to the UK, to compete we reduced it to 40%. That was a mistake that has now been corrected.”
Alle udsalgsvarer sendes eller leveres indenfor 14 dage.